Des de fa més de deu anys, el Departament de Ciències d’Aire Libre du endavant el projecte d’Educació Ambiental “Vivint el nostre entorn”. Aquest projecte consisteix en la realització de tres itineraris interpretatius durant un curs amb 1r i 2n ESO. En finalitzar aquests dos anys, el nostre alumnat haurà visitat 6 paratges naturals dels nostres voltants.

D’aquesta manera vivencial i sobre el terreny, treballem continguts de botánica, zoologia, ecologia, geologia, física i química, a més d’altres que sorgeixen de manera particular en cada visita, com és la història, la geografia, el valencià, l’anglés, l’ètica, etc.

Les eixides realitzades se centren en els ecosistemes fluvials, litorals i de bosc mediterrani principalment. Solem visitar els Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana més propers: la Font Roja (Alcoi), Serra de Mariola (Banyeres), Salines de Santa Pola i Serra Gelada (l’Alfàs del Pi). Com des de les últimes retallades ja no podem gaudir del servei de monitors en aquests parcs, també estem coneixent altres zones, com el Xorret de Catí (Castalla), Casa Tápena (Onil), la Illeta dels Banyets (El Campello) o el Clot de Galvany (Elx).

To Top